Zlato Sidro poročiloKot vedno se je tudi tokrat JK Olimpic izkazal z brezhibno organizacijo, novo prizorišče kljub prisotnosti več kot 100 optimistov ne daje občutka utesnjenosti. V soboto se je izkazalo tudi vreme kjer smo v prijetnem sončnem vremenu in dobrimi 10 vozli vetra uspešno izpeljali tri plove. Posadki Flis-Jurič se je poznala daljša odsotnost z regatnih polj, saj sta v prvem plovu jadrala na napačno bojo in zato izgubila eno mesto. Še manj sreče pa je imela posadka Rojc-Cirar ki je imela težave z opremo »Zaradi nerodnosti krmarja, ki je med kazenskimi obrati zataknil škoto okrog argole. Med reševanjem je izgubil ravnotežje in padel na krmilo. Ob tem je moralo popustiti lepilo, ki drži skupaj zrcalo(krmno ploščo) in zadnjo palubo. Ker je obstajala možnost, da se vse skupaj razpade in nastane večja škoda, sva odjadrala na obalo.«

V nedeljo smo uspešno zaključili en plov med drugim pa je zmanjkalo vetra. Tako je vreme poskrbelo, da smo bili zgodaj na obali in smo lahko v ležernem tempu spakirali opremo, počakali podelitev in se odpravili domov.

Vreme, lokacija in odlična organizacija, tako na vodi kot na kopnem sta nas vse prepričala, da se prihodnje leto tudi vrnemo.

MN