Sezona 2018Pozdravljeni!

Sezono bomo letos začeli zopet v Izoli na regati za Zlato Sidro, zbrali se bomo v začetku aprila. Po krajšem premoru bo zopet druženje v kampu Šimuni, kjer smo bili preteklo sezono zelo lepo sprejeti, tako s strani kampa kot vetrovno. Po končanem druženju v Šimunih, se bo začela letošnja novost »Jezerski pokal«, ki bo poleg tradicionalnega Slovenskega in Silver cup pokala, napel moči v skupnem seštevku jezerskih regat. Da bo jezerski pokal še bolj zanimiv bo poskrbela posebna nagrada, ki bo predstavljena na prvi regati serije in se podelila na tradicionalnem Velenj'cu. Letos je v koledarju tudi regatna na Lipnem, kjer se pričakuje močno češko zasedbo in tudi mednarodno. Letos bo vpeljan nove sistem točkovanja državnih prvenstev Švice, Italije, Češke in Slovenije. Koledar je naslednji:

  • Swiss Nationals, Murten, 31st May – 3 rd June
  • Czech Nationals, Lipno, 4th – 7th July
  • Italian Nationals, Elba, 21st – 23rd September
  • Slovenian Nationals, Portoroz, 19th – 21th October

Po poletnem premoru se bo sezona nadaljevala z regato v Kočevju. Sledila bo regata v Velenju, kjer bo v odlični organizaciji JK Živaana. Morski del se bo začel v JK Pirat skupaj z 470 in 420. Sezono bomo tradicionalno zaključili v Portorožu ob gostoljubju GoSailing ekipe.

Pomembni prihajajoči datumi so naslednji:

  • Petek, 13.4.2018 Zadnji datum znižane startnine
  • Sobota, 14.4.2017 Prva regata v letu 2018
  • Sobota, 2.6.2017 Prva regata Jezerskega pokala v letu 2018
  • Petek, 19.10.2017 Začetek DP Fireball 2018

Regate 2017

Koledar je na voljo v prilogi in tudi objavljen na spletni strani. Pred regatami bodo seveda objavljeni še NoR-i in kakšno obvestilo.

Finance 2017

Tudi letos brez njih žal ne gre. Sklep je sprejel/potrdil UO FBL.

Višina ostaja enaka kot v lanskem letu, podobno je razvidna iz priloge.

Tudi letos smo strukturirali finančne prispevke v manj delov tako, da se bo lahko vsak našel. Torej predviden je en del sredstev za organizacijo Fireball-a kot razreda v Sloveniji, glavni je predviden za startnino na regatah za Slovenski pokal. V točkovanju za Jezerski pokal bodo sodelovale jadrnice z nalepko.

Za pravilno evidenco, da bi Urošu prihranili odvečno delo in preglednejše spremljanje vplačil članarine JK Fireball, letnih startnin za Slovenski pokal in Letnih Prispevkov za Fireball Slovenija, te prosim da pri plačilu v rubriko »namen plačila« pri izpolnjevanju položnice oz. pri elektronskem plačevanju in sicer (odvisno namena) navedeš:

Namen plačila:

  • Letna startnina za Slo pokal
  • Letni prispevek za Fbl Slo - nalepka Fbl

Še račun JK Fireball: TRR je 02010-0053798397, račun pa je odprt pri NLB d.d.

Evo toliko za sedaj, dober veter in pravilno nastavljena jadra

Lep pozdrav, Miha

Priloge: